Hvordan velge overflatebehandlingsprosessen for festemidler?

Nesten alle festemidler er laget av karbonstål og legert stål, og generelle festemidler forventes å forhindre korrosjon. I tillegg må belegget av overflatebehandling feste godt.

Når det gjelder overflatebehandling, er folk generelt oppmerksomme på skjønnhet og korrosjonsbeskyttelse, men hovedfunksjonen til festemidler er festeforbindelse, og overflatebehandling har også stor innflytelse på festeytelsen til festene. Derfor, når vi velger overflatebehandling, bør vi også vurdere faktoren for festeytelse, det vil si konsistensen av installasjonsmoment og forspenning.

1. Galvanisering

Elektroplettering av festemidler betyr at den delen av festemidler som skal galvaniseres nedsenkes i en spesifikk vandig løsning, som vil inneholde noen avsatte metallforbindelser, slik at etter å ha gått gjennom den vandige løsningen med strøm, vil metallstoffene i løsningen utfelles og feste seg til den nedsenkede delen av festene. Elektroplettering av festemidler inkluderer generelt galvanisering, kobber, nikkel, krom, kobber-nikkellegering, etc.

2. Fosfatering

Fosfatering er billigere enn galvanisering, og korrosjonsbestandigheten er dårligere enn galvanisering. Det er to vanlig brukte fosfateringsmetoder for festemidler, sinkfosfatering og manganfosfatering. Sinkfosfatering har bedre smøreegenskaper enn manganfosfatering, og manganfosfatering har bedre korrosjonsbestandighet og slitestyrke enn sinkbelegg. Fosfateringsprodukter som vevstangsbolter og muttere til motorer, sylinderhoder, hovedlager, svinghjulsbolter, hjulbolter og muttere, etc.

3. Oksidasjon (sverting)

Blackening+oiling er et populært belegg for industrielle festemidler, fordi det er det billigste og ser bra ut før drivstofforbruket er oppbrukt. Fordi sverting nesten ikke har noen rustsikker evne, vil den ruste like etter at den er oljefri. Selv i nærvær av olje, kan den nøytrale saltspraytesten bare nå 3 ~ 5 timer.

4. Varmdyppe sink

Varmgalvanisering er et termisk diffusjonsbelegg hvor sink varmes opp til væske. Beleggtykkelsen er 15 ~ 100μm, og den er ikke lett å kontrollere, men den har god korrosjonsbestandighet, så den brukes ofte i ingeniørfag. På grunn av temperaturen på varmsinkbehandling (340-500C) kan den ikke brukes til festemidler over grad 10,9. Prisen på varmgalvanisering av festemidler er høyere enn for galvanisering.

5. Sinkimpregnering

Sinkimpregnering er et solid metallurgisk termisk diffusjonsbelegg av sinkpulver. Dens jevnhet er god, og jevne lag kan oppnås i tråder og blinde hull. Tykkelsen på belegget er 10~110μm, og feilen kan kontrolleres innen 10%. Dens bindestyrke og anti-korrosjonsytelse med underlaget er de beste blant sinkbelegg (elektro-galvanisering, varmgalvanisering og dacromet). Behandlingsprosessen er forurensningsfri og den mest miljøvennlige. Hvis vi ikke vurderer krom og miljøvern, er det faktisk best egnet for høyfaste festemidler med høye krav til anti-korrosjon.

Hovedformålet med overflatebehandlingen av festemidler er å få festene til å oppnå anti-korrosjonsevne, for å øke påliteligheten og tilpasningsevnen til festene.


Innleggstid: Des-08-2022