Metode for å låse muttere

En låsemutter er en mutter som festes sammen med en bolt eller skrue. Det er originalen til alt produksjons-, prosesserings- og produksjonsutstyr. Låsemuttere er deler som er tett festet til mekaniske enheter. De kan kun kobles til med innvendig gjenge, låsemutter og skrue av samme spesifikasjon og modell. Her er noen måter å forhindre at løse muttere sklir av.

1. Lås enheten

Låsemutterstopper brukes til direkte å begrense den relative rotasjonen av låsemutterparene. For eksempel splinter, serietråd og stoppskiveapplikasjoner. Fordi låsemutterstopperen ikke har noen forspenning, vil ikke låsemutterstopperen fungere før den slippes til stoppposisjon. Så metoden med låsemutter er faktisk ikke anti-løsning, men anti-fall.

2. Naglelås

Etter tiltrekking brukes stempling, sveising, liming og andre metoder for å få låsemutterparet til å miste ytelsen til det bevegelige paret og forbindelsen blir uadskillelig. Ulempen med denne metoden er at bolten kun kan brukes én gang, og demontering er svært vanskelig, og krever skade på bolteparet for å fjerne.

3. Friksjonslås

Det er den mest brukte anti-løsningsmetoden. Den danner et positivt trykk mellom låsemutterparet som ikke endres med ytre kraft og danner en friksjonskraft som kan forhindre relativ rotasjon av låsemutterparet. Dette positive trykket kan oppnås ved å låse mutterparet aksialt eller samtidig i begge retninger. Som for eksempel elastiske skiver, doble muttere, selvlåsende muttere, låsemuttere.

4. Strukturlåsing

Er å bruke den automatiske konfigurasjonen av låsemutterparet, det vil si Downs låsemutterlåsemetode.

5, forhindre løs boremetode

Skrugjengen til endestøtpunktet er skadet etter at mutteren er strammet; Vanligvis er overflaten av tråden belagt med anaerobt lim for låsing. Etter å ha strammet låsemutteren kan limet selvherde, og selve låseeffekten er god. Ulempen med denne metoden er at bolten kun kan brukes én gang og den er svært vanskelig å demontere, så bolteparet må destrueres før demontering.


Innleggstid: 15. februar 2023